MPKJ Majlis Perbandaran Kajang Lesen Papan Iklan Permit Lesen Tanda Lesen Perniagaan Kelulusan Pengubahsuaian Pelan Bangunan

https://www.sitepage.pw/malaysia-business-license-application-service.html

Lesen Papan Iklan

Mendapatkan lesen papan tanda adalah satu kemestian bagi mereka yang ingin memasang papan tanda dalam perniagaan anda.

Anda perlu memohon lesen papan tanda atau papan tanda supaya mendapatkannya kebenaran daripada pihak berkuasa supaya anda boleh

memasang papan tanda atau papan tanda di syarikat anda dengan cara yang sah. Memasang papan tanda atau papan tanda tanpa

kebenaran undang-undang akan menghadapi akibat termasuk tangkapan dengan melanggar undang-undang dan mungkin akan diberi tagihan.

Oleh itu, pastikan anda mendapatkan lesen papan tanda atau papan tanda supaya boleh mengelakkan gangguan ini.

Lesen Perniagaan

Jika anda bercadang untuk memulakan perniagaan, anda mesti memerlukan pendaftaran nama rekaan, lesen perniagaan khusus, dan pendaftaran cukai jualan.

Permintaan lesen premis perniagaan boleh mengawal keselamatan, struktur dan kemunculan komuniti perniagaan.

Anda mungkin memerlukan lesen lain selain lesen premis perniagaan, bergantung kepada apa yang anda bercadang untuk menjual dalam perniagaan anda.

Dengan lesen premis perniagaan, ia boleh menjadi sebagai bukti bahawa perniagaan anda mengikut undang-undang dan peraturan tertentu.

Kelulusan Pengubahsuaian Pelan Bangunan

Pengubahsuaian boleh membantu anda membaiki atau memperbaiki bangunan. Selain itu, lukisan pelan partisi adalah unsur asas proses reka bentuk dalaman. Dasarnya, semua ini menerangkan tentang perubahan suatu rumah yang sedia ada dan mengembalikan keadaan pembaikan yang baik. Tetapi, anda masih perlu mendapatkan kelulusan pelan ini sebelum anda boleh memulakan membina partisan atau pengubahsuaian anda.

Image result for MPKJ
Related image
https://www.sitepage.pw/malaysia-business-license-application-service.html